Finasterid Kullanıcı Yorumları

• Başlangıç tarihi
  • Konu Sahibi Invincible
  • 503 Görüntülenme
  • 3 Yorum
I

Invincible

Üye
Moderatör
Finasterid ilacını kullanan herkes kullanıcı yorumlarını okuyarak ilaç hakkında merak ettiklerini konudan sorabilirler. Bu ilaç, kafa derisinin tepesinde ve ortasında erkek tipi kellik ( androgenetik alopesi ) tedavisinde kullanılır . Yalnızca yetişkin erkekler tarafından kullanılmalıdır. Bu ilaç, doğal vücut hormonu (DHT) miktarını azaltarak çalışır . DHT miktarının azaltılması, saçların yeniden büyümesinin artmasına ve saç dökülmesinin yavaşlamasına neden olur . Vücudun diğer bölgelerindeki tüylerin büyümesi finasteridden etkilenmez.Kadınlar ve çocuklar bu ilacı kullanmamalıdır.Finasterid , prostat kanserinin önlenmesi için onaylanmamıştır . Çok ciddi bir hastalık biçimi geliştirme riskini biraz artırabilir.prostat kanseri . Faydaları ve riskleri hakkında doktorunuzla konuşun.

Finasterid Kullanıcı Yorumları.jpeg

Finasteride Tablet 5 Alfa-Redüktaz İnhibitörleri Nasıl Kullanılır​

Finasterid kullanmaya başlamadan önce ve her tekrar doldurduğunuzda eczacınızdan temin edilebilecek olan Hasta Bilgi Broşürünü okuyun . Herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Finasterid Nasıl Kullanılır​

Bu ilacı, doktorunuzun önerdiği şekilde, genellikle günde bir kez 1mg olacak şekilde, yiyecekle birlikte veya yemeksiz olarak ağızdan alınız.

Tablet ezilir veya kırılırsa, hamile bir kadın veya hamile kalabilecek bir kadın tarafından kullanılmamalıdır (ayrıca Önlemler bölümüne bakınız).

En fazla faydayı sağlamak için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Her gün aynı saatte kullanmayı unutmayın. Bir faydanın fark edilmesi 3 ayı bulabilir.

Saçınızın büyümesini sürdürmek için bu ilacı almaya devam etmelisiniz. Finasterid almayı bıraktığınızda, saç miktarındaki herhangi bir artış genellikle 12 ay içinde kaybolur.

Durumunuz düzelmezse veya kötüleşirse doktorunuza söyleyiniz.

Finasterid Yan Etkileri​

Azalmış cinsel yetenek/arzu oluşabilir. Bazı erkeklerde, bu ilaç seks sırasında salınan meni miktarını azaltabilir. Bu zararsızdır, ancak bazı erkeklerde tedaviyi bıraktıktan sonra bile devam etmiştir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendirin.

Doktorunuzun size sağlayacağı yararın yan etki riskinden daha fazla olduğuna karar verdiği için bu ilacın reçete edildiğini unutmayın. Bu ilacı kullanan birçok kişinin ciddi yan etkileri yoktur.

Göğüste şişlik , meme başı akıntısı , göğüs büyümesi /hassasiyeti/ağrı, testislerde ağrı, idrar yapamama gibi ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza söyleyiniz .

Bu ilaca karşı çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, döküntü , kaşıntı /şişme (özellikle yüzde/ dil /boğazda), şiddetli baş dönmesi , nefes almada zorluk gibi ciddi alerjik reaksiyon belirtileri fark ederseniz hemen tıbbi yardım alın .

Bu, olası yan etkilerin tam listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen başka etkiler fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Finasterid Etkileşimleri​

İlaç etkileşimleri , ilaçlarınızın çalışma şeklini değiştirebilir veya ciddi yan etki riskinizi artırabilir. Bu belge, olası tüm ilaç etkileşimlerini içermemektedir. Kullandığınız tüm ürünlerin (reçeteli/reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ürünler dahil) bir listesini tutun ve doktorunuz ve eczacınızla paylaşın . Doktorunuzun onayı olmadan hiçbir ilacı başlatmayın, durdurmayın veya dozunu değiştirmeyin.

Bu ilaç , prostat kanserini saptamak için kullanılan kan testinin sonuçlarını etkileyebilir (prostata özgü antijen veya PSA seviyeleri ). PSA testi yaptırdıysanız , laboratuvar personelinin ve doktorlarınızın bu ilacı kullandığınızı bildiğinden emin olun.

sacekimiforumu
B

byemre

Üye
Hocam merhaba 6 aydır günde 1 mg proscar kullanıyorum bu aralar saç dökülmemde artış fark ettim genel bir seyrelme durumu söz konusu ilacı nasıl kullanmam gerekir bilgilendirme yapabilirmisiniz.

N

Neron

Üye
Hocam merhaba 6 aydır günde 1 mg proscar kullanıyorum bu aralar saç dökülmemde artış fark ettim genel bir seyrelme durumu söz konusu ilacı nasıl kullanmam gerekir bilgilendirme yapabilirmisiniz.
Finasterid içerikli Proscar kullanmayı düşünüyorum bende yakın zamanda düzenli olarak kullanacağım tepe bölgem çok açıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi
I

Invincible

Üye
Moderatör
Finasterid maksimum etkisini 12. Aydan sonra göstermeye başlıyor ilk zamanlarda saçlarda dökülmede artış saç incelmeleri görülebilir eğer etkisi olmadığını düşünüyorsan farklı tedavilere yönelebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
3
Çevrim içi ziyaretçiler
8
Toplam ziyaretçi
11
Robots
7
Üst Alt