Aktarcı
Üye
Gilaburu Suyu genellikle böbrek taşı rahatsızlığı olan kişiler kullanılır. Gilaburu suyu kullanıcı yorumları ve doktorların yaptığı yorumlardan sizlere bir kaç not ifade etmek istiyorum, örneğin Prof. Ender Saraç Gilaburu suyu içerseniz böbrek taşını ve kumunu eritip dışarı atar. Şekeri düşürdüğü için şeker hastalarıda kullanabilir.
Gilaburu suyu tadı biraz diğer meyva suları gibi değildir. Gilaburu meyvesi böbreklerde taş oluşumuna engel olur, kullanım ve böbrek taşı cinsine göre böbrek taşlarının erimesine ve taşların dışarı atılmasına yardımcı olur. Bu konuyu açarken tamamen gerçek yaşamdan aldığım bilgiler ölçüsünde yazıyorum. Yakın bir zamanda safra kesesi iltihap sorunu yaşayan bir arkadaşımızın eşi şifa bulmuş bunu kullanarak bilginiz olsun. Özellikle gilaburu mevyesi tavsiye ediyorum eğer yok ise aktarlardan suyunu alabilirsiniz.
Gilaburu suyu tane olarak tüketilebilir mi?
Gilaburu meyvesini ister tane tane ister suyunu sıkıp o şekilde kullanabilirsiniz. Önemli olan taze ve yeterli miktarda tüketebilmek, Gilaburu meyvesi kiraz gibi ince kabuklu karpuz gibi sulu bir meyvedir. Suyunu içmek ile tane tane yemek arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Kayseri'de yemeklerin yanında meyve suyu gibi içecek olarak çokca tüketilen bir içecektir. Böbrek dostu hatta şöyle diyelim böbrek taşı oluşumu dostu , şeker düşmanıGilaburu Suyu Meyvesi Faydaları
- Böbrek taşının cinsine bağlı olarak eritme ve düşürmesinde çok faydalıdır.
- Böbrek taşının tekrar oluşumunu engeller
- İdrar yolları iltihaplarını önler
- Safra kesesi iltihaplarına faydalıdır
- Safra kesesi taşlarına faydalıdır.
- Diyabet ve şekeri düşürür
- Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür.
- Gençlik iksiridir.