Soru Topikal Finasteride ile Oral Dutasteride kullanımı?

• Başlangıç tarihi
  • Konu Sahibi Jagster
  • 277 Görüntülenme
  • 2 Yorum
J

Jagster

Üye
Selamlar 8 yıl oral Finasteride 1mg kullandım. Muhtemelen saç dökülmemi yavaşlattı ama durdurmadı. Bu yüzden 0.5mg Dutasteride'e geçtim ve ~ 3 yıldır kullanıyorum. Kendi değerlendirmeme dayanarak, Dutasteride'de saç dökülmemin daha da yavaşladığını söyleyebilirim ama ne yazık ki incelme devam ediyor.

Soru: Oral Dutasteride / Finasteride'ye ek olarak topikal finasteride kullanmak mantıklı olur mu? Buradaki fikir, Dutasteride'in serum DHT'sini %90+ oranında düşürürken, kafa derisi DHT'sini neredeyse o kadar azaltmamasıdır. Bununla birlikte, topikal Finasteride, kafa derisi DHT'sini daha fazla azaltma potansiyeline sahip olabilir (bundan emin olmasam da, her iki şekilde de fazla klinik kanıt bulamadım). Bunu tavsiye eden pek fazla insan görmüyorum, bu yüzden ikisini birden kullanmanın gereksiz ve / veya güvenli olmadığını düşündüm. Bunun yerine Ru58841 veya Spironolakton gibi alternatif topikal anti-androjenleri eklemek daha mantıklı olur mu? Düşünceler önerileriniz? Teşekkürler.

sacekimiforumu
L

lastmorn

Üye
Üye
Bence sadece oral dutastrit gayet yeterli olur topikal kullanım yapmayın eğer kullanacaksanız topikal estradiol losyon çok daha iyi olacaktır birisi dht önlerken birisi de hem antrojenik etki hem de saç köklerine aktif etmesi bakımından tam yerinde bir tedavi şekli olur.

Y

Yanke

Üye
Oral dutasteri de kullanıyorsan toprağın kullanmanın hiç gereği yok ne değişecek ki zaten bu testleri de çok etkili bir ilaç bir aya yakın etkisi gidiyor bir tane kapsülün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
2
Toplam ziyaretçi
2
Robots
6
Üst Alt