Şampuana Aspirin Koyanlar Yorumları

  • Başlangıç tarihi
  • Konu Sahibi Uzman
  • 2K Görüntülenme
  • 1 Yorum
Uzman

Uzman

Üye
Moderatör
Mesajlar
66
Puanları
0
Şampuana Aspirin Koyanlar Yorumları


Şampuana aspirin koymak günümüzde en çok uygulanan saç bakım yöntemlerinden birisi haline geldi. Başta bayanlar olmak üzere erkekler tarafından da kullanılmaya başlanan bu yöntemin amacı saç dökülmesini azaltmak, saçların yağlanmasını önlemek, kepek, kaşıntı gibi saç derisi rahatsızlıklarını yok etmektedir.

Aspirin günümüzde bilmeyen yoktur sanırım, dünyada en çok kullanılan ağrı kesici ve kan sulandırıcı ilaçtır. İnsanlarda ortaya çıkan bu tür semptomların ortadan kalkması için kısa sürede etki ederek ilgili rahatsızlığın giderilmesini sağlar.

Aspirin etken maddesi salisilik asittir. Salisilik Asit çok etkisi olan anti-inflammator ve antibakteriyel özellikleri olan çözücü bir maddedir. Başta ağrı kesici, kan sulandırıcı, ateş düşürücü olarak kullanılır. Diğer kullanım amaçları sivilce tedavisi, yağlanma önleyici, kaşıntı azaltıcı ve ciltteki ölü hücrelerin giderilmesi için kullanıma uygundur. Asetilsalisilik asit saç bakımı için eşi bulunmaz bir maddedir. Bu madde saç diplerindeki ağrı, kaşıntı, yanma, batma, seboreik dermatit ve kepek sorunları için birebirdir. Aspirin yağı, kiri, kepeği çözücü etki yaparak parçalanmasını ve saç derisinde kurutucu etki yaparak maya ve mantara oluşmasına karşı etki eder.

Doktorlar aspirini çeşitli ağrılar, felç ve ateş düşürücü olarak önerebilirler. En önemli etkisi kalp sağlığını, damar tıkanıklığına karşı koruyucu etkisidir. Bu özelliği için felç olma ihtimaline karşı coraspirin önerilir.

Coraspirin kalp krizi riskini ciddi oranda azaltır, felç geçirme ihtimali yada felç geçirenler ile özellikle bayanlarda bacaklarda oluşabilecek tromboz (damar içi kan pıhtılaşması) oluşması riskine karşıda etkili olarak kullanılır.

Saç ekimi yaptıranlara genelde belli süre için aspirin kullanmayı önerirler. Aspirin saç köklerinde ki kan dolaşımını hızlandırarak daha fazla kan akışı oluşmasını, köklerdeki zararlı oluşumları azaltarak hücrelerin zarar görmesini sağlar.

Aspirin Saça Faydaları​

Aspirin lokal olarak kullanıldığında saçların daha iyi temizlenmesini sağlar. Saç derisindeki yağı, kepeği ve mikro organizmaların çoğalmasını önler. Bu sayede sağlıklı saç derisi oluşmasını sağlar.

Asprin son yıllarda çok önemli bir erkisi daha ortaya çıkmıştır. Salisilik Asit iltihabi yangıya sebep olan gereğinden çok yükselen prostaglandin türlerini azaltarak normal seviyesine getirir. Özellikle günümüzün en önemli psikolojik sorunu haline gelen erkek tipi saç dökülmesine karşıda etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Saçın dökülmesine sebep olan dht artışı saç derisinde pgd2 prostaglandin türünün artışına sebep olarak köklerin beslenmesini yavaşlatarak ilerleyen yıllarda ciddi saç kayıplarına sebep olmaktadır. Salisilik Asit bu prostaglandin D2 lipit bileşeninin fazla seviyede aerışımı engelleyip azaltır.

Şampuan İçine Aspirin Katmak​

Şampuan içine aspirini katmak için ilk önce toz haline getirmeniz gerekir. Şampuanın etkisini artırır. Saçları parlatır, saçların gürleşmesini sağlar. Pratik bir saç bakım yöntemidir.

Eczaneden normal 500 mg'lik aspirin alın 10 tanesini toz hale getirin bitkisel içerikli kimyasal içermeyen bir şampuan içine katın. Aspirinleri temiz bir kase içinde iyice ezip toz haline getirip katın. İsterseniz içine evigen 1 ampulde katabilirsiniz. Şmpuamk bir gün bekletin iyice çözüldükten sonra kullanmaya başlayın. Şampuanı saçlarınızda masaj yaparak 3-4 dakika kadar bekleterek yıkayın.

Şampuana Aspirin Koymak Zararlı mı?​

Salistik asitin saçlara herhangi bir zararı yoktur. Saçtaki kırıkları azaltır ve saçın daha parlak, canlı olmasına yardımcı olur.

Şampuana Kaç Tane Aspirin Konulur?​

Şampuan içine 500 mg olan aspirinden 5 ila 10 tane arası katılabilir.
 
sacekimiforumu
A

Azra

Üye
Mesajlar
9
Puanları
1
Şampuan içine sirke katanlarda varmış. Denemedim ama seboreik dermatit ve kabuklanma için birebir diyorlar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
0
Toplam ziyaretçi
0
Robots
2
Üst Alt