Alopesi areata Diffüz Alopesi

  • Başlangıç tarihi
  • Konu Sahibi roronoa
  • 258 Görüntülenme
  • 5 Yorum
R

roronoa

Üye
Mesajlar
15
Puanları
1
alopesi areata, vücudun kendi saç köklerine saldırdığı ve saçların genellikle kümeler halinde dökülmesine neden olan bir otoimmün bozukluktur. Olumiant, belirli bir enzim ailesinin bir veya daha fazlasının aktivitesini bloke ederek iltihaplanmaya yol açan yola müdahale eden bir Janus kinaz (JAK) inhibitörüdür. FDA onaylı ilk AA tedavisi olarak geçtiğimiz yıl onaylandı. Ülkemizde bu ilaca ulaşma şansımız yok ulaşsak bile fiyat olarak ulaşılabilecek seviyede değil. Bu ilaca benzer ülkemizde ulaşabilecegimiz hangi ilaçlar var acaba sadece androjenik dökülmeye odaklanıldıgı için bu tip dökülmeler gözardı edilebiliyor.bu konular üzerindede fikir sunabilecek kişiler var mı?
 
sacekimiforumu
B

bart

Üye
Mesajlar
2
Puanları
1
Sarımsak kullananlar var böyle durumlarda ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
A

Alpher

Üye
Mesajlar
4
Puanları
1
Ülkemizde bu dökülmenin kesin bir çözümü yok bazı kişiler kürler yaparak küçüldüğünü söylüyor ama bilinen bir tedavi etken madde yok benim arkadaşım kafasının çoğu yerinde saç kıran var yayılma gösterdi doktoru var sürekli yeni tedavileri araştırır ama çözümü yok diyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
R

roronoa

Üye
Mesajlar
15
Puanları
1
Saçkiran evet çok hızli anı saç kaybı yapar ama yavaş seyirli diffüz dökülmeler genetik dökülme ile karıştırılabiliyor buda yavaş seyirli bir saçkıran aslında asıl buraya odaklanmak lazım. İnsanlar saçı dökülüyorsa direk antiandrojenik tedavilere saldırıp sonuç alamıyor ama arkasında aslında otoimmün bir sorun yatıyor şahsen benim sorunum bu şekilde
 
DijitalDoctor

DijitalDoctor

Üye
Üye
Mesajlar
53
Puanları
6
Alopesi areata, otoimmün bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi, saç foliküllerini hedef alarak saç kaybına neden olur. Bu durum genellikle yuvarlak veya oval şekilli saçsız alanlar olarak başlar ve vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilir. Alopesi areata, saç derisindeki inflamasyon nedeniyle saç üretiminin geçici olarak durmasına yol açabilir. Saç folikülleri hasar görmese de, saç kaybı oluşabilir. Tedavi seçenekleri arasında kortikosteroid enjeksiyonları, topikal kortikosteroidler, minoksidil ve immün modülatör ilaçlar bulunabilir. Ancak herhangi bir tedavi, kesin bir çözüm sunmaz ve sonuçlar bireysel olarak değişebilir.
 
DijitalDoctor

DijitalDoctor

Üye
Üye
Mesajlar
53
Puanları
6
Diffüz alopesi, genellikle genetik veya hormonal nedenlere bağlı olarak saç kaybının yaygın olduğu bir durumdur. Bu tip saç kaybı, saç tellerinin incelmesi ve saç yoğunluğunun azalmasıyla karakterizedir. Kadınlarda genellikle saçın üst kısmında seyrekleşme şeklinde ortaya çıkabilirken, erkeklerde kellik olarak bilinen frontal veya vertex alopesi şeklinde görülebilir. Diffüz alopesi, genellikle hormonal dengesizlikler, yaşlanma, stres, beslenme eksiklikleri veya ilaçların yan etkileri gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Tedavi seçenekleri arasında minoksidil, finasterid ve saç transplantasyonu yer alabilir. Ancak, tedaviye cevap bireysel olarak değişebilir ve kesin bir çözüm sunmayabilir.
Her iki durumda da, saç kaybıyla ilgili teşhis ve tedavi konularında bir dermatolog veya saç uzmanıyla görüşmek önemlidir. Sağlık uzmanı, belirli bir durumu değerlendirebilir ve en uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
0
Çevrim içi ziyaretçiler
5
Toplam ziyaretçi
5
Robots
5
Üst Alt