N
nobody
Üye
İyi günler forumdaşlar. Ben aranıza yeni katıldım. Buradaki herkes gibi bende saç problemi için buradayım. Konuya gelecek olursak, öncelikle yaşım 30. Her iki sülaledede (anne baba tarafları) kel insan yok, hatta saçlarının kenarı açılan adamda neredeyse yoktur, bunu belirtmek isterim! Benim saç dökülme serüvenim geçen yaz başladı. Saçlarda anormal derecede dökülme, vücutta kıllanma, varolan kıllarda uzama, kalınlaşma ve siyahlaşma başladı. Ki oldum olası kıllı bir insan da değilimdir. Koltuk altı ve kasık bölgesini çıkarsan bir kaç tutam kıl anca olurdu tüm vücutta sanırsam. Bu konu hakkında Özel Endokrinoloji doktoruna gittim. Dünya para vererek ve testler yaptırarak. Adam demesin mi ‘’benim yapacak bir şeyim yok bu saatten sonra erkekleşmişsin hayatına böyle devam edeceksin’’ dedi. Bende kendi başımın çaresine bakmaya karar verdim ve sorunumu çözecek şeyin androcur olduğuna karar verdim. Şunuda belirteyim, doğabilecek sorunları göze alarak kullanıcam, yani kullanmak kendi mesuliyetimde ve kullanmaya kararlıyım. Zaten bu yaştan sonra da lolita formunu alacak değilim. Her hangi bir sorun olursa kullanmayı bırakmayı düşünüyorum. Temin konusuna gelecek olursak sanıldığının aksine almam zor olmadı, reçete felan sormadılar. Uğradığım ilk eczaneye saç dökülmesi için androcur kullanmak istiyorum var mı diye sordum, var dediler (androcur 50mg-50 tablet) , istedim, parasını verdim(571₺), çıktım geldim. Eczacı sabah akşam (50mg) 1 er tane kullanmamı önerdi. Simdi asıl konumuza ve sormak istediklerime gelirsek, eczacının önerdiği dozaj fazlamı(50mg)? Sabah akşam ortadan kırıp 25mg kullanmayı düşünüyorum. Kırıpta kullanırsam, kırdığım parcayı nasıl muhafaza etmeliyim? 25 mg yeterlimi? Birde sabah 9 akşam 9 kullanmayı düşünüyorum. Sanırım saatinde almam gerekiyor. İşimiz gereği öğün saatlerimiz düzensiz olduğu için aç veya tok karnına almam fark eder mi? Ve sizinde eklemek istediğiniz bir şey var mı? Simdi den çok teşekkür ederim. Size ve konuya dışardan katılan arkadaşlar için son durumu arada bir güncellicem.