Polikistik Over İçin Diane 35 Kullananlar

  • Başlangıç tarihi
  • Konu Sahibi simony
  • 169 Görüntülenme
  • 2 Yorum
S

simony

Üye
Mesajlar
5
Puanları
1
Diane-35 (etinilestradil siproteron tabletleri), etinilestradil siproteron tabletlerinin oral kontrasepsiyon için kullanılabileceğini göstermiştir. Her kaplı tablet, 2 mg siproteron asetat ve 0,035 mg etinilestradiol içerir. Ethoestrel siproteron tabletleri ayrıca kadınlarda androjene bağımlı durumların tedavisinde de kullanılır, örneğin akne, özellikle aşikar tip ve sebore veya iltihaplı veya nodüllü akne (papüler püstülü akne, nodüler kist akne), kadınlarda androjenik alopesi, hafif hirsutizm, ve polikistik over sendromlu hastalarda androjenik semptomlar.

Polikistik Over İçin Diane 35 Kullananlar.jpg


Burada anlaşılması gereken ilk şey polikistik over sendromudur (PKOS). PKOS esas olarak hiperandroksemi ve glukolipid metabolizması bozukluğu ile desteklenen ovulasyon bozukluğu ile karakterizedir. Ondan fazla farklı türe ayrılabilir, klinik belirtiler değişir: kısırlık, kürtaj, düzensiz adet görme, obezite, kıllanma, akne, ruh hali dengesizliği.

Beijing Antai'nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü, polikistin aslında gonadal malyapı olduğunu, yani farklılaşma döneminde yumurtalıkta artık testis dokusu (ovaltestis) olduğunu, bu nedenle tedavinin hastalığın klinik semptomlarını değiştirmekle sınırlı kalmaması gerektiğini buldu. Testis dokusunu yok etmek için minimal invaziv teknikler yoluyla antai-yumurtalık (gonadal malyapı genlerini değiştirir) ve daha sonra tipe göre ilaç düzenlemesi ile desteklenir. Hastaların hastalıklarını değiştirmeden sağlıklı bebeklere sahip olmalarını sağlar.

Bununla birlikte, polikistik over sendromunun sınıflandırılmasını göz ardı ederken, polikistik over sendromunun Dain-35 tedavisinin klinik kör kullanımında hala birçok yer vardır (Dain-35, erkek cinsiyet hormonu türü ile polikistik over sendromu hastalarının tedavisine yardımcı olabilir), hastaların tedavisini geciktirin!

Diane-35, yumurtlamayı engelleyerek, servikal mukusun kıvamını artırarak ve endometrial gelişimi engelleyerek, spermin servikse girmesini ve döllenmiş yumurtaların gelişimini engelleyerek çok güvenilir bir doğum kontrol etkisi elde edebilen bir oral kontraseptiftir. Kadınlarda androjene bağlı hastalıkları tedavi etmek ve androjenlerin etkisini engellemek için de kullanılabilir (kadın vücudu eser miktarda androjen de üretebilir). Ve progesteron ve anti-gonadotropinin etkilerini gösterdi.

Kullanıcı hapı 12 saatten az almayı unutursa koruyucu etki azalmaz. Aklınıza gelir gelmez, bir sonraki hapı her zamanki saatinde almaya devam ederken, hemen yeniden doldurmalısınız. İlacınızı 12 saatten fazla almayı unutursanız, kontraseptif koruma azalabilir. Etinil estradiol siproteron tabletleri her gün yaklaşık aynı saatte az miktarda sıvı ile birlikte ambalajda belirtilen yönde alınmalıdır. 21 gün boyunca günde 1 tablet alınız. Bir sonraki hap kutusuna, almayı bıraktıktan 7 gün sonra başlayın.

  • Meme: hassasiyet, ağrı, genişleme, salgı;
  • Merkezi sinir sistemi: baş ağrısı, migren, libido değişiklikleri, ruh hali depresyonu/değişimi;
  • Gastrointestinal sistem: mide bulantısı ve kusma; Diğer gastrointestinal şikayetler;
  • Cilt: çoklu cilt hastalıkları (döküntü, eritema nodozum, eritema multiforme gibi);
  • Ürogenital sistem: vajinal salgılardaki değişiklikler;
  • Obezite: Dain 35 belirli hormon bileşenleri içerir, bu nedenle yanlış kullanım kilo alımına, düzensiz adet görmeye neden olabilir, ancak kişiden kişiye de değişir;
  • Diğerleri: sıvı tutulması; Alerjik reaksiyon; Anormal karaciğer fonksiyonu; Yüksek serum trigliseridi;
Polikistik yumurtalık başlangıcı ergenlik döneminde daha sık görülür, polikistik yumurtalıktaki kadınlar, hastalığın yetersiz anlaşılmasından dolayı, genellikle hastalığın tedavisinin gecikmesine veya kör ilaç tedavisine yol açar, hamile kalmaktan endişe duyan bazı hastalar için, doktorlar genellikle yumurtlama yaptırmak için verirler. Uyarıcı ilaçlar (klomifen, fadilan yani klomifen sitrat tabletleri gibi), böyle bir tedavi hasta gebe olsa bile sağlıksız yumurtalıklarda ilaç gebe kalma, üretilen yumurtaların kalitesi tahmin edilebilir ve sonrasında fetüsün büyüme ve gelişmeyi etkiler. Ayrıca, yumurtlamayı uyarıcı ilaçların kör veya uzun süreli kullanımı, hayatı tehdit eden bir durum olan yumurtalık geçiş uyarımı sendromuna neden olabilir.

Polikistik yumurtalıkların etkileri

Glikoz ve lipid metabolizması bozukluğu: Polikistik yumurtalıklar, uzun süre tedavi edilmediği takdirde diyabet ve komplikasyonlara yol açabilen glikoz ve lipid metabolizmasının bozulmasına neden olabilir. Obez tip polikistik hastalar için daha perişandır.

Gebelik sonrası kürtaj: Polikistik over hastaları, gebelikten sonra erken veya geç kürtaja kolay, uterus malformasyonu ve luteal yetmezlik ile daha karmaşık olacaktır.

Endometriyal kanser: Polikistik over hastaları yumurtlama sorunları nedeniyle, bazı hastalarda amenore, endometriyal kalınlaşma, şiddetli vakalarda endometrial kanser ortaya çıkacaktır.

Kalıtım: Polikistik overli hastalar hastalık için tedavi edilmez ve bir sonraki nesle miras kalır. Hamilelik sırasında rahimdeki hormonal ortam, yetişkin bireylerin endokrin durumunu etkiler. Annenin PKOS öyküsü ve zayıf androjen kontrollü annenin konjenital adrenal hiperplazisi gibi gebelik sırasında yüksek konsantrasyonlu androjene maruz kalma, ergenlikten sonra ovulasyon disfonksiyonuna eğilimlidir. Gelecekteki çocukların kişiliğini de etkileyebilir.
 
K

Koçak

Üye
Mesajlar
3
Puanları
1
Selam kizlar, pcos nedeniyle 2 aydır diane 35 kullaniyorum. Bu sürede kilo almışım ilaç bende inanılmaz iştah açtı kendimi bildim bileli bu kadar doyumsuz hissttiğim bir dönem olmadı. Göğüslerimde de ağrılar yaptı baya şişirdi dolgunlaştırdı. Diane 35 kullanıp bunlari yasayan var mı? İlaci değistirmek istiyorum acaba degistirsem aldigim ilac yine polikistik over tedavi eder mi deneyimleyen oldu mu yorumlarınızı bekliyorum.
 
C

Ceylan

Üye
Mesajlar
12
Puanları
1
Canım ben pco için 2 ay belara diye bir ilaç içmiştim. Feci göğüs ağrısı yapmıştı bende hem dolgun belime vurmuştu ağrısı. Ama etkisi olmadı ameliyat oldum. Siz doktorla konuşun o değiştirsin en iyisi
 

Kullanıcılar Şunlarıda Sordu

esrose
Cevaplar
0
Gösterim
316
esrose
esrose
S
Cevaplar
0
Gösterim
230
Simge
S
esrose
Cevaplar
0
Gösterim
220
esrose
esrose
S
Cevaplar
0
Gösterim
443
Simge
S
Shady
Cevaplar
0
Gösterim
209
Shady
Shady
E
Cevaplar
1
Gösterim
318
Volkan
V

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Hızlı İletişim

Her hangi bir konudan dolayı bizimle hızlı bir şekilde iletişime mi geçmek istiyorsun? İçerik, işleyiş, ban uzaklaştırma sorunları, reklam teklifleri v.b. aşağıda yer alan butonu kullanarak bizlere ulaşabilirsin. bize gelen ticketleri tek tek değerlendirdiğimize emin olabilirsiniz.

Online istatistikleri

Çevrim içi üyeler
21
Çevrim içi ziyaretçiler
15
Toplam ziyaretçi
36
Robots
29
Üst Alt